Aurel Ionita28 aprilie 1967RomaniaVioara

Aurel Ionita

Provine dintr-o familie de lautari din cunoscutul sat Clejani, jud. Giurgiu, avind radacini muzicale din ambele parti, de la mama, dar si de la tata.

Din partea mamei, cunoscutul rapsod popular Staicu si din partea tatalui de asemenea cunoscutul rapsod  si membru al tarafului de Haiducks – Neacsu Niculaie.

Experienta in domeniul muzical:

Inca  de la varsta de 14 ani canta la  nunti si diferite petreceri impreuna cu  familia. Dupa anii 90′ acumuleaza  experiente noi si colaborari cu artisti  consacrati. In anul 1998 infiinteaza primul sau grup Rom Bengale. In anul 2000, aranjament muzical la c.d – Iag Bari impreuna cu fanfara Ciocarlia. In anul 2002, aranjament muzical impreuna cu  Kočani Orkestar  la c.d – Alone at my wedding. In anul 2004 pune bazele trupei  Mahala Rai Banda si participa la marele festival Womex Expo. Lanseaza  primul  c.d . Mahalageasca si hitul mondial cu acelasi nume   “Mahalageasca”. Director artistic Stephan Karo. In 2006 impreuna cu Stephan Karo, realizeaza  coloana sonora a primei telenovele romanesti “Haker”  scenariu Alexandra Gulea, regia  Thomas Ciulei. In 2008, impreuna cu acelasi Stephan Karo realizeaza coloana sonora a serialului de tv “Clanul Spraceana” regia Andi Lupu, coloana sonora a serialului de animatie “Animat Planet” de la Antena 1.

In 2009 realizeaza cel de al 2-lea c.d  ”Ghetto Blasters” director artistic Henry Ernst. In anul 2010 la casa de productie “Ovo Music” semneaza, alaturi de Ionel Tudor, aranjamentele orchestrale la albumul “Lacrima de Jar” cu bine cunoscuta interpreta de muzica usoara Monica Anghel.
Piesa “Mahalageasca” a fost inclusa pe coloana sonora a filmului “Borat”, precum si in alte productii cinematografice şi in diverse spoturi publicitare: Voronskaya, Conex, C.E.C, Master Card Eurocard, Altex/BlakFriday etc.

Colaborari:

Monica Anghel, Rona Hartner, Esma Redzepova, Joni Iliev, Kalome, Fanfara Ciocarlia, Kocani Orchestar, Nouvelle Vague, Felix B (de la Basement Jaxx), Balkan Beat Box, dj Click, Russ Jones, Shantel, dj Gaetano Fabri şi mulţi alţii.